Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana 3. sıra milletvekili adayı Vedat Özkan, her sabah patlamanın meydana geldiği saatte milletvekili adayları ve yönetim kurulu ile toplantı yapıldığını belirterek, “Ne büyük şanstır ki dünkü büyük mitingimiz nedeniyle toplantıyı erken bitirdik ve faciadan kıl payı kurtulduk” dedi.
Seyhan İlçe Başkanlığı’nda meydana gelen patlamanın ardından parti yönetim kurulu odaya inceleme yaptı. Burada konuşan Özkan, “Burası Suriye değil, burası Kobani de değil; burası HDP’nin Adana il ve ilçe binaları. Bugün burada halkların huzurunu bozmak isteyen, barışı katletmek isteyenler Adana ve Mersin’de insanları katletmek istediler. Bu manzara belki de Türkiye tarihinde görülmemiş katliam girişimidir. Bu oda Halkların Demokratik Partisi’nin her sabah milletvekili adayları, parti teşkilatı ve il seçim kuruluyla günlük planlamasını yaptığı odadır. Her sabah bizler burada en az 30 arkadaş bombanın patladığı saatlerde toplantı halinde olurduk. Ne büyük şanstır ki dünkü büyük mitingimiz nedeniyle toplantıyı erken bitirdik ve faciadan kıl payı kurtulduk. Bu bombayı koyanlar onlarca parti yöneticimizi, milletvekili adayı arkadaşlarımızı hedef aldılar ve öldürmek istediler. Mersin’de de, Adana’da da aynı anda yapılan bu saldırıyla sokakları provoke ederek seçimde başarı elde etmek isteyenlerin yaptığı bir iştir” diye konuştu.
HDP olarak bu tür oyunlara gelmeyeceklerini kaydeden Özkan, “Bizler sandıkta, demokraside ve kardeşlikte ısrar edeceğiz. Mutlaka bu karanlık güçlerin ortaya çıkarılması ve teşhir edilmesi noktasında her türlü mücadeleden geri kalmayacağız. Barışa daha fazla müdahale etmeyin, daha fazla kanla oynamayın, kan üzerinden daha fazla siyaset yapmayın, halkı birbirine düşürmeyin, insanları öldürmeye kalkışmak açık bir cinayet ve büyük bir katliam girişimidir” ifadelerini kullandı.
“TOPLANTI SAATİNDE PATLATILMAK İSTENMİŞ”
Bombanın nasıl konulduğu konusunda çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Özkan, “İlk aldığımız bilgiler zaman ayarlı ve parça tesirli bombadan bahsediliyor. Dün mitingimiz vardı burada. Bu miting hazırlığı nedeniyle partililerimiz de alana gittiğinde buranın boş kalma ihtimaline karşı dünden bu odalara konmuş olmasından şüpheleniyoruz. Zamanlaması çok manidar ve çok belli. Toplantı saatine getirilmek istenmiş. Hedef onlarca milletvekili ve partiliyi katletmek. O nedenle dünden konulma ihtimali var” dedi.
“MERSİN’DE ÇİÇEĞİ DİNLEME CİHAZI OLABİLİR DİYE BALKONA KOYMUŞLAR”
Özkan, Adana’nın aksine Mersin’de daha detaylı bilgiler olduğunu vurgulayarak, “Çiçek kutusu içerisinde kapının önüne bırakılmış. Bugün Mersin mitingi var. Bunu gören arkadaşlar dinleme cihazı olabilir korkusuyla çiçeği balkona koymuşlar. Buradaki ile aynı saatte patlamış. Orada balkonda olduğu için maddi hasar dışında bir şey yok” şeklinde konuştu.
09.55 sıralarında, Seyhan ilçesi Cemal Gürsel Caddesi üzerindeki HDP Adana İl Başkanlığı’nın üst katında bulunan HDP Seyhan ilçe başkanlığında meydana gelen patlama 3 kişi yaralanmıştı.