Aydın’ın Buharkent ilçesinde, 15 yıl önce otomobilin çarpması sonucu engelli kaldığı iddia edilen Hediye Demirpolat’ın davasıyla ilgili bugün görülen 74. duruşmada da sonuç çıkmadı.
Mahkeme heyeti ara karar tescil ederek duruşmayı 8 Eylül 2015’e erteledi. Geride kalan 14 yıl boyunca 73 duruşmaya çıkan acılı aile, davanın bugün görülen 74. duruşmasında Nazilli Adalet Sarayı önünde tepki gösterdi. Kızı Hediye Demirpolat’ın (19) bugünkü duruşmaya gelirken rahatsızlandığını ve hastaneye yatırıldığını söyleyen acılı baba Ali Can Demirpolat, “14 Mayıs 2011’de kızıma evimizin önünde otomobil çarptı. Bugün 14 Mayıs 2015. Tam 15 yılı geride bıraktık. Kızım kazadan sonra hem zihinsel hem de bedensel engelli kaldı. Yürüyemiyor ve sırtımızda getirip götürüyoruz. Kızımın dayanacak gücü kalmadı. Bu davanın artık bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.
8 EYLÜL 2015’E ERTELENDİ
Nazilli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın 74. duruşmasında mahkeme heyetine, Hediye’nin engelli durumu için adli tıptan yeni bir rapor alınmasını talep ettiklerini ifade eden Hediye Demirpolat’ın avukatı Nihal Oğuz, “Önceki rapor, Hediye’nin hastalığı ile kaza arasındaki nedensel bağı kurulamayan bir rapordu. Biz bu rapora itiraz ettik. Tekrar yeni bir rapor alınmasını ve bu raporun da Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’ndan alınması gerektiğini ifade ettik. Mahkeme heyeti de bu talebimiz doğrultusunda bir ara karar tescil etti ve duruşmayı 8 Eylül 2015 tarihine erteledi. Bu süre zarfında da yapılacak incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda mahkeme heyeti Hediye’yi Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’ndan alınacak rapor için hastaneye sevk edebilecek” diye konuştu.