Silivri’de artan hırsızlık olayları nedeniyle operasyon başlatan jandarma, 111 faili meçhul olayı aydınlattı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Silivri’de hırsızlık olaylarının artması nedeniyle operasyon başlattı. Jandarma, 2.5 ay süren takip ve çalışmalar neticesinde şüphelilerin hırsızlık olaylarında kullandıkları araçları Avcılar’da bulunan bir Rent A Car firmasından kiraladıklarını tespit etti.
ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ YAKALANDI
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Mobese ve güvenlik kameralarını inceleyerek araçları kiralayan ve kullanan şüphelileri tespit etti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı neticesinde operasyon düğmesine basan jandarma, 12 Mayıs’ta Silivri, Avcılar, Esenyurt ve Küçükçekmece’de önceden belirlenen adreslere baskın düzenledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordineli şekilde başlatılan eş zamanlı operasyonda organize suç örgütü lideri 24 arama kaydı ve 13 suç kaydı bulunan S.E., örgüt üyesi olduğu belirlenen çok sayıda suç kaydı bulunan M.E., O.D ve F.C. gözaltına alındı. Şüphelilerden 33 suç kaydı bulunan F.M.’nin hâla cezaevinde tutuklu bulunduğu öğrenildi.
Öte yandan, yapılan operasyonla jandarma, sorumluluk sahasında faili meçhul 111 olayı aydınlattı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı aynı bölgede gerçekleştirilen hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edilen İ.G., E.K., B.K., G.C. ve G. isimli şahısların yakalanması için çalışma başlattı.