Muğla’nın Menteşe ilçesinde oluşan hortum, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Tamir Bakım Atölyesi’nin duvarını yıktı. Olayın mesai bitiminden kısa bir süre önce olması olası bir faciayı önledi.
Edinilen bilgiye göre, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Tamir Bakım Atölyesi bahçesinde saat 17.30 sıralarında şiddetli rüzgar sonrası hortum oluştu. Hortumun etkisiyle atölyeye ait işçilerin araçlarını park ettiği bölgede bulunan duvar yıkıldı. Olayda işçilere ait 3 otomobil ile Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 1 araç yıkılan duvarın altına kaldı.
Park alanında bulunan duvarın büyük bir gürültü ile yıkılmasının ardından atölyeden dışarı çıkan işçiler araçlarını yıkıntılar arasında görünce kısa süreli şaşkınlık yaşadılar. Olayı gören işçiler hortumun birden bire oluştuğunu belirterek, “Rüzgar birden bire şiddetlendi. Bir anda hortum oluştu. Ardından park alanında bulunan duvar büyük bir gürültü ile çöktü. Ne olduğunu bizde anlayamadık. Park alanında ki otomobiller yıkılan duvarın altına kaldı” dediler.
FACİADAN DÖNÜLDÜ
Hortumun mesai bitimine az bir süre kala meydana gelmesi ise olası bir facianın önüne geçti. İşçilerin mesai saatini bitimini atölyelerinde beklemesinden dolayı olayda can kaybı yaşanmadı. Duvar altında kalan araçlarda maddi hasar meydana geldi. İhbar üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne ait AKS ekibi olay yerine gelerek yaptıkları çalışmalar sonucunda yıkılan duvar altında kalan araçları çıkardılar. Çalışmalar esnasında atölyede bulunan işçiler yıkılan duvar altında kalan otomobilleri uzun süre incelediler.