Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi’ne bağlı Kerimbeyli Köyü’nde 4 kişinin öldüğü 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırının Eskişehir’de görülen duruşmasında, tutuklu 2 sanığa 8 müebbet ile 107 yıl 8 ay hapis cezası, 2’si tutuklu 3 sanığa ise beraat kararı verildi.
Iğdır’da başlayan, ancak güvenlik gerekçesiyle Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Cevzet Öget, Salih Öget, Reis Öget ve Enver Öget ile taraf avukatları katılırken, tutuksuz sanıklar Rıza Öget ve Musa Öget katılmadı.
Mağdur yakınlarından Bahattin Öget, olayın sanıklarının gerekli cezaya çarptırılmasını talep etti. Öget, “Olayda çocuğum, yeğenlerim öldü. Ölenler de sanıkların ailesiydi. Olay planlanmış, kendi gözlerimle gördüm. Onları takip ettim, bana kurşun sıktılar. 2 saat peşlerinde gezdim. Olayın ardından 20-30 kişi babasız kaldı. Babaları sanıkları tahrik etmiş. Bir baba çocuklarını katil olsun diye büyütmez, benim kendi çocuğum zorla üniversite okuyor. İçimdeki acıyı ancak ben biliyorum. Sanıkların da çocukları var. İnsan kendi akrabalarına 20-30 el ateş eder mi? Bu nasıl vicdan?” dedi.
Bir diğer mağdur yakını Aydın Öget ise, olay sırasında 4 kişiyi gördüğünü ve mağdur olduklarını dile getirdi.
Sanık Cevzet Öget, olay sırasında üzerinde silah bulunmadığını savundu. Öget, “Babamın silah attığını jandarma görmüştür. Olaydan sonra babam silahını attı ve kaçtı. O silaha elim değse parmak izim çıkardı” diye konuştu.
Sanık Salih Öget ise, “Babam 65 yaşında silah atıp kaçıyorsa biz atamaz mıydık? Bunu kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı.
Diğer sanık Reis Öget, olay sırasında Ardahan’da olduğunu ve olayla alakası olmadığını kaydetti.
Bir diğer sanık Enver Öget, kardeşlerinin olayla alakası olmadığını ileri sürerek, suçu babası ile birlikte işlediklerini itiraf etti.
Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, sanıklardan Enver Öget’e ’’adam öldürme’’ suçundan 4 müebbet, ’’adam yaralama’’ ve ’’ruhsatsız silah taşımak" suçlarından toplam 55 yıl 2 ay, sanık Cevzet Öget’e ise, benzer maddelerden 4 müebbet ile 52 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca tutuklu sanıklar Reis ve Salih ile tutuksuz sanık Musa Öget’in beraatine karar verdi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Kerimbeyli Köyü’nde 4 Haziran 2013’te aralarında husumet bulunan 2 akraba aile arasında çıkan silahlı kavgada, Nurettin Öget, Sadık Öget, Battal Öget ve Fesih Öget hayatını kaybetmiş, Serkan Öget ile Abdulmenav Öget de yaralanmıştı. Olayla ilgili çeşitli tarihlerde gözaltına alınan Enver, Reis, Salih, Cevdet ve Musa Öget de tutuklanmıştı. Musa Öget, 21 Ekim 2014’te görülen duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, olaya karıştığı öne sürülen firari şüpheli Süleyman Öget ise, hala aranıyor.