Aksaray’da, gece yarısı yol kenarında pompalı tüfekle vurularak öldürülmüş halde bulunan kuzenlerin katil zanlısının çifte cinayetten arandığı ortaya çıktı.
Olayla ilgili araştırma yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 31 yaşındaki Celal Kulak ve kuzeni 27 yaşındaki Muzaffer Kulak’ın 25 yaşındaki Murat Kulak ile birlikte ikamet ettikleri Göksügüzel köyünden Susadı köyüne araçla sigara almaya gittikleri belirlendi. Saldırı esnasında olay yerinden kaçarak canını kurtaran Murat Kulak, jandarmaya verdiği ifadesinde, sigara almak için gittikleri Susadı köyündeki marketten dönerken silahlı saldırıya uğradıklarını söyledi. Kulak’ın ifadesinde, "Göksügüzel köyündeki markette sigara yoktu. Biz de otomobille 3 kişi olarak Susadı köyüne gittik. Susadı köyünde marketten sigaramızı aldık ve dönerken yolda önümüzü silahlı bir kişi kesti. Aracı ben kullanıyordum ve aracı stop ettim. Sonra durduran kişinin Hüseyin B. olduğunu gördüm. Pompalı tüfekle bize ateş etti. Ben de bu sırada kaçtım, arkamdan ateş etti ama vurulmadım" dediği öne sürüldü.
Olayın ardından iki kuzeni pompalı tüfekle öldürdüğü öne sürülen Hüseyin B.’nin, 2007 yılının Ekim ayında, 18 yaşındaki kızı Badem’i kaçıran kardeşinin oğlu 20 yaşındaki Hakan B. ile onun annesi 55 yaşındaki Hanife B.’yi Aksaray merkezdeki evlerinde tabancayla öldürdüğü, evde bulunan diğer yeğeni 24 yaşındaki Meral B.’yi de darp ettikten sonra apartmanın 1’inci katından aşağıya atıp yaraladığı belirlendi. Olay sonrası Hüseyin B. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu. Hüseyin B., yaklaşık bir yıl önce uzun tutukluluk süresi sebebiyle tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye edildi. Tahliye edilmesinin ardından 3 ay sonra Yargıtay tarafından cezası onanan Hüseyin B., polis ve jandarmadan kaçarken, hakkında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi.
Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın sürdüğü bildirildi.