Bursa’nın İnegöl ilçesinde birkaç gündür etkili olan sağanak yağmurla birlikte oluşan selin faturası kabarıyor. İnegöl’ün kaplıca ve turizm bölgesi Oylat başta olmak üzere yüksek kesimlerdeki yerleşim bölgelerinde etkisini sürdüren yağış, derelerin taşmasına ve sele ve olurken, selden üç kırsal mahalle de nasibini aldı.
Hafta sonu başlayan ve aralıksız devam eden yağmur Oylat’ta sele dönüşerek bölgeye büyük zarar vermişti. Oylat’ta sel felaketinin yaralar sarılmaya çalışılıyor. Aynı gün piknik yapmak için Gündüz Mahallesi mevkiindeki piknik alanına giden aile, dere suyunun debisinin yükselerek, geçtikleri ağaç köprüyü su altında bırakması ile mahsur kalmış, 5 kişilik aile İnegöl İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılmıştı.
Hafta başında da etkisini sürdüren yağmur, Akçasu deresinin taşmasına neden olurken, taşan dere suları 500 dönümlük patates ekili alanı sular altında bıraktı. Kendi imkanları ile tarlalarındaki suları çekmeye çalışan üreticiler büyük zararla karşı karşıya kaldı.
İnegöl’de gün geçtikçe selin fatura daha da kabarıyor. Bendini aşarak taşan Mezit deresinin geçtiği İnegöl’e bağlı Güneykestane, Osmaniye ve Eskikaracakaya mahallelerindeki bazı evler sel tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Mahalle sakinleri kendi imkanları ile iş makinelerinin yardımı ile derenin önünü açarak evlerinin zarar görmemesi için yoğun çaba gösterdi.
SEL KÖPRÜYÜ ALDI GÖTÜRDÜ
Mezit deresinin taşması üzerine Osmaniye Mahallesi’ndeki yaya geçişini sağlayan demir köprü selin etkisi ile yerinden sökülüp, akıntıya kapıldı. Eskikaracakaya ve Güneykestane köylerinde de evlerin çevresi sular altında kaldı. Sokaklar çamur deryasına dönerken, yağmurun etkisini azaltmasıyla evleri su basma tehlikesi de önlenmiş oldu. Osmaniye Mahallesi sakinleri, yaya yolu olarak daha önce yapılan diğer alternatif köprüyü kullanabiliyor.