Muğla’nın Fethiye ilçesine tatile gelen İngiliz turist, ATV motorla 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kayalıkların arasında sıkışan turist, kalp masajıyla hayata döndürüldü.
Edinilen bilgiye göre, 8 yıldan bu yana tatil için Fethiye’ye gelen İngiliz uyruklu Careth Soden (52), oğlu Scott Thomson Soden ile birlikte bir şirketten 2 ayrı ATV motor kiralayıp gezintiye çıktı. Babadağ ve bölgede gezinti yapan Careth Soden kullandığı 35 CYY 66 plakalı ATV, Boncuklu mevkiinde virajı alamayınca 50 metre yükseklikten sarp ve dik kayalıklardan denize uçtu. Motor denize çakılırken; sürücüsü 15 metre yüksekte iki kaya arasına sıkışıp kaldı. Kazayı gören piknikçiler, polis ve itfaiyeden yardım istedi. İngiliz turist için Muğla Büyükşehir Belediyesi, AKUT ve UMKE ile polis ekipleri seferber oldu. Ağır yaralı turisti kurtarmak için 2 saat zamana karşı mücadele veren ekipler, Soden’i sedyeye bağlayarak güçlükle yola çıkardı.
ACI İÇİNDEKİ BABA OĞLUNU SORDU
Ağır yaralı olarak kayalıklardan kurtarılan Careth Soden, yola çıktığında ekiplere ilk olarak oğlunu sordu. Oğlunu görmek isteyen Soden, oğlu Scott Thomson Soden ile AKUT telsiziyle görüştürüldü. Oğluyla görüşünce rahatlayan baba, ambulansa alınacağı sırada aşırı kan kaybı nedeniyle kalbi durdu. Defalarca yapılan kalp masajıyla hayata döndürülen Soden,ambulansla Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesine kaldırıldı. Vücudunda kırıklar bulunan İngiliz turistin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
"BABAM HIZLI DEĞİLDİ"
Babasının hızlı olmamasına rağmen virajı alamayıp denize doğru uçtuğunu söyleyen Scott Thomson Soden, “8 yıldan bu yana Fethiye’ye tatile geliyoruz. Bir haftadır tatildeyiz. Çok üzgünüm” diye konuştu.
Kaza nedeniyle Oyuktepe karayolu yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapandı. Polis ve jandarma kaza yerine gelen meraklı vatandaşları uzaklaştırmakta güçlük yaşadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.