GAZİANTEP (İHA) – İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri tarafından, Gaziantep’teki internet kafe ve salonlara yönelik yapılan denetimlerin arttırıldığı bildirildi.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi görevlileri, internet kafe ve salonlarının yükümlülüklerini yerine getirmesi, kurallara uyulması ve okul çağındaki 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etki eden oyunların oynatılmasının önüne geçilmesini sağlamak amacıyla, 20-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Gaziantep’te faaliyet gösteren 46 internet kafe ve salonunu denetledi.
Yapılan denetimlerde, internet kafelerde yaşı küçük çocuk bulundurmak, 4207 Sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun, Ruhsatsız Faaliyet Göstermek, Pornografik Siteler, Salonda Uyarıcı Levha Bulundurmamak, Farklı Adreste Faaliyet Göstermek ve Sorumlu Müdürün İşyerinde Bulunmaması” gibi konularda denetimi yapılan 46 internet salonundan 3’üne işlem yapıldığı belirtildi. Ayrıca, tanzim edilen yasal işlem tutanaklarının gereği için ilgili kaymakamlık ve belediyelere gönderildiği bildirildi.