Hatay’ın Samandağ ilçesinde, boşanmak üzere olduğu eşi M.A.B. tarafından öldürülen 27 yaşındaki İpek Bakımcı’nın ailesi, kızlarının öldürülmesinin ardından 13 gün geçmesine rağmen katilin bulunamamasına tepki gösterdi.
Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda aile adına konuşan ve saldırının olduğu gün yaralanan Ebru Taşar, katilin elini kolunu sallayarak ortada dolaşmasından rahatsızlık duyduklarını, kendi canlarının da tehlikede olduğunu söyledi.
Aradan geçen 13 güne rağmen olayın faili M.A.B.’nin yakalanamadığını kaydeden Taşar, "İpek’in öldürülmesinin üzerinden 13 gün geçti. Ama katil hala bulunamadı. Bunun sebebini merak ediyoruz. Güpegündüz bir mahallede cinayet işleniyor. O sırada ben yaralanıyorum. Ve katil elini kolunu sallayarak geziyor. Bunun anlaşılması çok zor. İpek’in katili M.A., babamı ve kardeşlerimi de tehdit ediyordu. Katilin ortalıkta gezmesi aile için bir tehdit unsurudur. Yetkililer bütün imkanları kullanarak katili bulmalı, yargıya teslim etmelidir" dedi.
Türkiye’deki birçok kadın gibi ablasının da eşinden şiddet gördüğünü, önlem alınmadığı için ablasının öldüğünü söyleyen Taşar, "Kadınlara yönelik şiddet ve katliam hız kesmiyor. Ne yazık ki birçok kadın gibi ablam da çok fazla şiddet görüyordu. Bizler yıllardır şiddet gören ablama ve çocuklarına sahip çıktık. Buradan kamuoyuna sesleniyoruz, kadınların yaşadığı şiddete sadece aileler değil toplum olarak itiraz edelim. Kadınların yanında olalım. Bunu İpekler, Özgecanlar, Bernalar ölmeden yapabilmeliyiz. Her ölüm çok öğreticidir ama bizler kadınlar ölmeden onlarla dayanışalım ki başka aileler ve kadınlar acı çekmesin" diye konuştu.