Zonguldak’ta 2009 yılında mantar zehirlenmesi tanısı konulan ancak beyin kanaması geçirdiği öğrenilen 12 yaşındaki İrem Yağcı’ya yanlış teşhis koyduğu iddiasıyla yargılanan 2’si doktor 6 görevliye delil yetersizliğinden beraat verildi.
Zonguldak’ta emekli madenci Ahmet Yağcı’nın 12 yaşındaki kızı İrem, 2009 yılında kusma, bulantı ve baygınlık şikayetleri üzerine Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı. Görevli doktor P.T.’nin mantar zehirlenmesi şüphesiyle tedavi uyguladığı İrem için başka bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi.
Rahatsızlığı sebebiyle Ankara’ya sevk edilen ve yolda hayatını kaybeden Yağcı için başlatılan soruşturma kapsamında tamamlanan bilirkişi raporu hazırlanmıştı.
Beyincik iç kanama sonucu hayatını kaybettiği Adli Tıp Kurumu raporuyla kesinleşen Yağcı’nın ölümünün üzerine ölümünde ihmali olduğu iddiasıyla çocuk uzmanı P.M.T., 112 Başhekimi K.K., sağlık memuru D.B. ve O.A, ATT’ler K.K. ile M.A. hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.
Zonguldak Valiliği’nin soruşturma izni vermesiyle başlayan süreçte, 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla hakim karşısına çıkan 6 görevli suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme, 6 görevli hakkında delil yetersizliğinden beraatlarına karar verdi.