Esenyurt’ta sinyal kesici cihazla otomobilin kilitlenmesini engelleyerek iş adamının bankadan çekip bagaja koyduğu para dolu çantayı çalan 2 zanlı, önce güvenlik kamerasına, ardından da polise yakalandı.
Olay, 8 Nisan’da Esenyurt’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, iş adamı Ercan M. (35), polise otomobilinin bagajına bıraktığı 64 bin liranın ortadan kaybolduğunu ancak otomobilinin kapılarında hiç zorlama olmadığını belirterek şikayette bulundu. Polis, şikayet üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında güvenlik kameralarını inceleyen polis, yaşanan hırsızlık olayını aydınlattı. İş adamı Ercan M.’yi bankadan para çekmesinden itibaren takip eden zanlıların iş adamı aracını park edince sinyal kesici bir cihaz kullanarak aracın uzaktan kumanda ile kilitlenmesini engellediği ortaya çıktı. Şüpheliler, şahsın olay yerinden ayrılmasının ardından otomobilin bagajındaki para dolu çantayı alarak olay yerinden kaçtı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelileri, kaçtıkları aracın plakasından tespit ederek buldu. Bülent B. (36) ve Ahmet E. (38) düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şüphelilerin bankaya yatırdıkları çalınan paranın bir kısmı olan 60 bin 435 TL sahibine teslim edildi. Bu arada zanlılar güvenlik kamerasına da yakalandı. Görüntülerde, iş adamı aracını park ediyor. Bu sırada iş adamını takibe alan şüpheli de aracından inerek olay yerinde incelemelerde bulunuyor. İş adamı aracını kilitlediğini zannederek olay yerinden uzaklaşıyor. İş adamının uzaklaşmasını fırsat bilen şüpheli, aracın yanına yaklaşıyor. Şüpheli, daha sonra olay yerinden uzaklaşıyor. Bir süre sonra bir otomobille aracın yanına gelen şüpheli, bagajdaki para dolu çantayı alarak kaçıyor.