Atatürk Havalimanı’nda uçağın bakımı esnasında flap adı verilen yere sıkışıp hayatını kaybeden Türk Hava Yolları’nda (THY) uçak teknisyeni son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına, THY Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.
Tuğrul Tuna Beken, dün sabah Atatürk Havalimanı’nda THY Teknik Hangarları önündeki TC-JJG kuyruk tescilli, Boeing 777-300ER tipi “Yıldız” adlı uçağın bakımı esnasında uçağın kanatlarındaki flap adı verilen yere sıkışıp feci şekilde hayatını kaybetmişti. Türk Hava Yolları’nda (THY) uçak teknisyeni olarak çalışan 36 yaşındaki Tuna Beken bugün öğle namazı sonrası Büyükçekmece Kuba Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Beken’in cenaze namazına THY Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, anne Nuran Beken, baba Mehmet Tayfun Beken’in yanı sıra yakınları ve çok sayıda mesai arkadaşı katıldı. Cenaze nazmında acılı anne ve baba oğullarının tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.
Genç teknisyenin cenaze törenine katılan Temel Kotil, “Allah rahmet eylesin. Haberlerde de geçti. Tahkikatla ilgili çok detay yok şu anda bende. Üzgünüz Allah rahmet eylesin. Çok değerli bir elemanımızdı, çok değerli bir insandı. Allah yakınlarına, anasına, babasına sabır versin” dedi.
Hayatını kaybeden Tuna Beken’in kuzeni Korhan Koyyürek acılarının çok büyük olduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü belirterek, “Dün sabah saat 08.10’da A bakım diye bir bakım yaparken Türk Hava Yolları’nın değişik yerlerindeki bakım atölyesinde kafası flaplara sıkışmış. Yani bu kendi kendine olacak bir şey değil. Olay yerinde can vermiş. Bildiğimiz bundan ibaret. Onun dışında bir açıklama duymadık ailesi olarak. Taziyeye geldiler sağ olsunlar Türk Hava Yolları’ndan. Bir araştırma yapmadılar da onu araştıracaklarını söylediler. İmkansız bir kaza olduğunu söylüyorlar. Araştırmalar sürecek elbette. Sanırım olay savcılığa da intikal etmiş durumda” diye konuştu.
Tuğrul Tuna Beken, Büyükçekmece Kuba Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Güzelce Mezarlığı’nda toprağa verildi.