Mersin’in Erdemli ilçesinde 2 katlı bir evin zemin katındaki depoda çıkan yangın, bina ve mahalle sakinlerini korkuttu. Oluşan yoğun duman sebebiyle müdahalede zorlanan itfaiye ekibi, deponun duvarına balyoz yardımıyla delik açarak yangını söndürebildi.
Edinilen bilgiye göre, yangın Alata Mahallesi 3017 Sokak’ta bulunan 2 katlı bir evin zemin katında bulunan ve ahşap kasalar ile limon tezgahında kullanılan malzemelerin bulunduğu depoda çıktı.
Mahalle sakinlerinin uyarısıyla bina kısa sürede boşaltıldı. Yangına Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait 4 itfaiye aracıyla birlikte onlarca itfaiye eri müdahale etti. Görevlilerce binanın elektriği de kesildi. Depo kapısından başlayan müdahale yoğun duman sebebiyle sonuçsuz kalınca, deponun yan duvarlarında balyoz yardımıyla delik açıldı. Açılan deliklerden içeriye püskürtülen suyla birlikte gerçekleştirilen müdahale bir süre sonra sonuç verdi. Yaklaşık 1 saat süren yangın üst katlara sıçramadan söndürüldü. Ardından da soğutma çalışması yapıldı.
İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için çalışma başlatırken, polisin ise yangınla ilgili soruşturması sürüyor.