Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde boş bir arazide 3 adet TNT patlayıcı bulunmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede yeniden patlayıcı araması yaptı. Bomba uzmanı köpeklerin de kullanıldığı aramada 7 adet el bombası, 6 adet TNT patlayıcı ele geçirildi.
Dün akşam saatlerinde Şarkikaraağaç ilçesi Belceğiz Köyü’nde koyunlarını otlatan bir vatandaş, yerde yeşil renkli kutular gördü. Kutuların üzerinde "TNT patlayıcı madde tehlikeli" yazısını görünce koyunlarını o bölgeden uzaklaştıran vatandaş, 156 Jandarma ve Köy Muhtarı İbrahim Böcek’i arayarak olaydan haberdar etti. Isparta İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı bomba imha ekipleri, sabah saatlerinde yeniden geniş çağlı arama yaptı. Aramada 7 adet el bombası, 6 adet TNT patlayıcı ele geçirildi.
Belceğiz Köyü’nde MKE’ye ait olduğu iddia edilen 7 el bombası, 6 TNT patlayıcı bulunmasının ardından etrafta şüpheli 3 evde Şarkikaraağaç Cumhuriyet Başsavcılığının kararı ile geniş çaplı arama yapıldı. Patlayıcı maddelerle ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma ve incelemelerin sürdüğü öğrenildi.