Edirne’de, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak isteyen toplam 37 yabancı uyruklu kaçak göçmen yakalanırken, şahısların nehirden geçmek için kullanacakları 2 adet şişme bot takımına el konuldu.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalarda, 2 ayrı olayda toplam 37 yabancı uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Meydana gelen olaylarda suçta kullanılan 2 adet araca, yabancı uyruklu şahısları nehirden geçirmek için kullanılan 2 adet şişme bot takımına ve suçtan elde edildiği tespit edilen bin TL paraya el konulduğu bildirildi. İşlem yapılarak mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 1’i hakkında adli kontrol kararı verilerek serbest bırakılırken, diğer şüpheli ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Yabancı uyruklu şahısların İstanbul’dan Edirne’ye kente getirilmesi ve buradan sınır bölgelerine taşınması işini organize eden 2 şüpheliyi arama çalışmaları devam ediyor.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "Müdürlüğümüzce göçmen kaçakçılığı suçuna yönelik planlı, projeli ve operasyonel çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir" denildi.