Pazar İlçesinde Jandarma ekipleri tarafından bir evde yapılan aramada 605 gr. kubar esrar ele geçirildiği belirtilidi.
Edinilen bilgiye göre;Rize İl Jandarma Komutanlığı'nca elde edilen istihbari bilgiler doğrultusunda, adli makamdan alınan arama kararına istinaden Rize İli Pazar İlçesi mülki sınırlarında 14 Aralık 2015 tarihinde bir şahsa ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada toplam 605 gr. kubar esrar ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak adli makamlara sevk edilen (1) şüpheli tutuklanarak Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevine konulmuştur.

KAÇAK SİGARA OPERASYONU
Ayrıca Derepazarı İlçesinde Jandarma ekipleri tarafından bir araçta yapılan aramada ise 3.383 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Rize İl Jandarma Komutanlığı'nca elde edilen istihbari bilgiler doğrultusunda, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden, Rize İlinden İstanbul İline gitmekte iken Derepazarı İlçesi mülki sınırlarında durdurulan bir otobüste 13 Aralık 2015 tarihinde yapılan aramada 3.383 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Olaylarla  ilgili olarak yakalanan 3 şüpheli cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılırken esrar bulunduran 1 kişi tutuklanarak Kalkandere L tipi cezaevine gönderildi.

Jandarma yetkilileri vatandaşların ihbar için 156 ve 155'i arayabileceklerini; ihbar da bulunanların isim ve adreslerinin hiçbir şekilde deşifre edilmeyeceğini ifade ettiler.