Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde, lastik botla Midilli üzerinden yurtdışına kaçmak isteyen 16 Afganlı kaçak ve kendilerine rehberlik eden biri Yunan, diğeri Tunus vatandaşı iki kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, sabah saat 08.00 sıralarında Midilli adasına en yakın yer olan Müsellim bölgesinde devriye gezen sahil güvenlik ekipleri, bir sürat teknesi ve onu takip eden lastik bot içinde birkaç kişi olduğunu tespit etti. Sahil güvenlik botunun geldiğini gören sürat teknesi kaçmaya başladı. Motorlarından biri bozuk olan tekne, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı. Lastik botla Yunanistan’ın Midilli adasına kaçmak isteyen 5’i çocuk 5’i kadından toplam 16 Afgan uyruklu kaçak göçmen de yakalanarak bota alındı.
Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakolu’na getirilen kaçaklara ekiplerce yiyecek, Küçükkuyu Belediyesi tarafından da giyecek verildi. Yunan bayraklı tekne ise sahil güvenlik iskelesine bağlandı. Sürat teknesinde yakalanan Yunan ve Tunus uyruklu 2 kişi, olayla ilgilerinin olmadığını öne sürdü. Olayla alakalı tahkikat devam ediyor.