Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos adasına yasa dışı yolarla kaçmak isteyen yaklaşık 100 kaçak denizde yapılan operasyon ile yakalandı.
Akyarlar ve Bağla koylarından sabaha karşı yasadışı yolarla Yunanistan’a kaçmak isteyen yaklaşık 100 kaçak göçmen sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı operasyonlar sonucunda yakalandı. 8 metrelik lastik bot ile Kos adasına en yakın bölge olan Akyarlar koyundan denize açılan göçmenler bir müddet sonra sahil güvenlik ekipleri ile karşılaştı. Balık istifi şeklinde bota yerleşen içlerinde kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 60 kaçak Sahil Güvenlik ekibinden kaçmaya başladı. Kos adasına geçmek için kısa süre ekiplerden kaçan göçmenler, kıs kıvrak yakalandı. Canlarını hiçe sayan kaçaklar Sahil güvenliğin attığı ipi tutmak istemedi. Kaçmak için direnen kaçaklar sahil güvenlik ekiplerine ’Bırakın kaçalım’ diyerek yalvardı. Daha sonra sahil güvenlik ekibinin botuna alınan kaçaklar Turgutreis Sahil Güvenlik komutanlığına getirildi.
Kaçakları sahil güvenlik bölgesine götüren ekipler denizde 2’inci botu da yakaladı. 4 metrelik lastik botun içerisinde yaklaşık 40 kaçak sahil güvenlik botuna alınarak Turgutreis sahil güvenlik karakoluna getirildi. Yiyecek ve içecek verilen kaçaklar daha sonra emniyet güçlerine teslim edilerek yabancılar şubesine gönderildi.