Kadıköy’de, bir araya gelen bir grup taktıkları maske ve giydikleri özel kostümle ‘nükleer santrale hayır’ eylemi yaptı. Bir vatandaş ise “Nükleere evet, Tayyip Erdoğan yaşasın” diyerek eylemcilere tepki gösterdi.
Kuzey Ormanları Savunması ve Karadeniz İsyandadır Platformu’nun organize ettiği, ”Nükleer Santrale Hayır” yürüyüşü için Kadıköy Boğa meydanında yaklaşık 300 kişi bir araya geldi. Gruptaki bazı kişilerin radyasyonun zararlarını ifade eden kıyafetler giydiği görülürken, grup bando eşliğinde yürüdü. Bahariye Caddesinden geçen grup, Ermeni Kilisesi önünde kısa bir oturma eylemi yaptı. Bazı vatandaşlar taktıkları maskelerle tepki gösterirken bazıları da giydikleri ilginç kostümle bir oyun sergiledi. Bir vatandaş ise “Nükleere evet, Tayyip Erdoğan yaşasın” diyerek gruba tepki gösterdi. Vatandaş daha sonra gerginlik çıkmaması için alandan uzaklaştırıldı.
Grup adına basın açıklamasını yapan Gizem Akman, “Nükleer teknoloji hayal bile edemeyeceğimiz ölçüde felaketlere yol açabilir. Halk sağlığını ve çevreyi umursamayan bir yönetimin elinde bu felaketler kesindir. Tüm diğer yaşam ve doğa katili projeler gibi bu nükleer santralleri de kalkınma masalıyla tanıtıyorlar. Bu masala artık çocuklar bile inanmıyor. Bir zamanlar Çernobil faciası sonrası çaydaki radyasyonun tehlikeli olmadığını kanıtlamak için kameralar önünde çay içen eski bakan Cahit Aral ve dönem hükümetinin amacı, Çernobil’den yayılan radyasyonun Karadeniz ve Trakya kıyılarına vereceği zararı kamuoyundan saklamaktır. O zamanlar mesele, çay ve fındık satışları ve ihracatının sekteye uğramaması. Bu uğurda nice insanımızı ölüme gönderdiler. Bu ülkede yeterince insanı kansere teslim ettik, artık yeter.”
Grup açıklamaların ardından sessizce dağıldı.