Ataşehir’de kaldırımda yürüyen 2 genç kıza otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle kızlardan biri park halindeki otomobilin üzerine, diğeri ise yol kenarındaki bahçeye savruldu.
Kaza, saat 16.00 sıralarında Ataşehir Örnek Mahallesi Yunus Emre Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Samet İ.’nin kullandığı 34 VM 6136 plakalı otomobil, seyir halindeyken bir başka otomobilin sıkıştırması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetti. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, kaldırımda yürüyen iki genç kıza çarptı. Çarpmanın etkisiyle kızlardan biri park halindeki otomobilin üzerine, diğeri ise yol kenarındaki bahçeye savruldu. Kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı olan 20 yaşındaki Özlem Balcı’ya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Yapılan müdahalenin ardından Balcı ve diğer yaralı 19 yaşındaki Merve Gökçe hastaneye kaldırıldı. Samet İ.’nin kullandığı otomobil ise çarpmanın etkisiyle kaldırımın duvarının üzerine çıktı.
Sürücü kazayla ilgili, “Otomobil sıkıştırdı, ben de ona vurmamak için topladım arabayı. Sonra araba kızların üzerine gitti. Bayanlar kaldırımda yürüyorlardı. Kızlar bizim okuldan kızlar. İnşallah bir şey olmaz onlara” dedi.
Polis olaya karışan aracı çekerken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.