İstanbul’dan Kanada’ya, dört ayrı kargo ile afyon sakızı sevk etmek isteyen bir şüpheli önce güvenlik kameralarına ardından polise yakalandı. Kargoları yollayan şüphelinin kullandığı zula yöntemi, polisi hayrete düşürdü.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kargo ile yurt dışına uyuşturucu madde sevk edileceği bilgisi üzerine soruşturma başlattı. Yapılan tespitlerde şüpheli E.Y.’nin kimlik bilgisine ulaşıldı. Takibe alınan şüphelinin Bakırköy, Bahçelievler ve Bağcılar’da dört ayrı kargoyu başkalarına ait sahte kimlik bilgileri ile göndermeye hazırlandığı tespit edildi. Şüphelinin her hareketini yakın takibe alan narkotik dedektifleri, kargo yola çıkmadan harekete geçerek şüpheliyi gözaltına aldı. Kargolarda yapılan aramalarda toplam 9 kilo 881 gram afyon sakızı ele geçirildi.
ZULA YÖNTEMİ POLİSİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ
Şüphelinin uyuşturucular için hazırladığı zula yöntemi polis ekiplerini hayrete düşürdü. Şüpheli E.Y.’nin bazı kargoları yakalanmamak için kalorifer vanası, kompresör parçaları, makine parçaları ile plastik dişlilerin arasına özenle zulaladığı görüldü. Yetkililer şüphelinin yakalanmamak için başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanarak kargoları gönderdiğine dikkat çekti.
ALICI BİLGİLERİ KANADA POLİSİYLE PAYLAŞILDI
Operasyonun ardından polis, şüphelinin Kanada’da irtibatlı olduğu kişilerin isimlerini Kanadalı mevkidaşlarına ilettirerek soruşturmayı derinleştirdi. Emniyetteki sorgu ve işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.