Adana’da asansörde çöp taşıma yüzünden çıkan tartışmada kapıcı, baba ve oğul tarafından tek yumrukla öldürüldü.
Olay, Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi 78147 Sokak Arman Apartmanı bahçesinde 8 Mayıs 2015 günü meydana geldi. İddiaya göre, apartmanın kapıcılığını yapan Faruç Özgan, A Blok’un çöplerini asansörü kullanarak toplamaya başladı. Bu sırada evden çıkan Gülay P. (76) ile oğlu Murat P. (28) bir süre bekledi ancak asansör gelmeyince sinirlendi. Daha sonra gelen asansöre binen baba ve oğul asansörün içinde çöp olduğunu görünce Gülay P., "Faruç bu çöpleri ya cuma namazından 30 dakika önce ya da namazdan sonra topla, namaza gidiyoruz asansörde koku üzerimizde kalıyor" dedi.
Bunun üzerine Özgan, "çöpü ne zaman toplayacağımı size mi soracağım" deyince aralarında tartışma başladı. Apartmanın hemen kapısının önünde başlayan tartışmaya Murat P. da dahil olunca kavga çıktı. Bu arada Murat P. kapıcıya yumruk attı. Yumruğun etkisiyle Özgan yere düşerek kafasını beton zemine vurdu. Kafası kanlar içinde kalan Özgan için çevredeki vatandaşlar sağlık ekiplerine haber verildi. Özgan ambulansla Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Bu arada olay yerine gelen polis ise baba ve oğlu Fatih Polis Merkezi’ne götürdü. Burada ifadesi alınan baba ve oğul 9 Mayıs 2015 günü adliyeye sevk edildi. Baba ve oğul çıkarıldığı mahkemede "bir kişiyi ölüme sebebiyet verecek şekilde yaralamadan" tutuklanarak cezaevine gönderildi.
KAPICI 5 GÜN SONRA YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ
Hastanede beyin cerrahi yoğun bakım servisine alınan Özgan dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Özgan’ın cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından Özgan yakınları tarafından alınarak toprağa verildi. Bu arada Özgan’ın hayatını kaybetmesinin ardından baba ve oğul "adam öldürmek" suçundan yargılanmaya başlanacak.