Afyonkarahisar’da şiddetli kar yağışının beraberinde getirirken ve TIR’ların da karıştığı iki farklı kazada toplamda 14 kişi yaralandı.
Kentte dün gece başlayan yoğun kar yağışının ardından yollar adeta buz pistine dönerken, kar yağışı kazalara da davetiye çıkardı. Edinilen bilgilere göre, ilk kaza sabah erken saatlerde Afyonkarahisar- Antalya yolunun 13. kilometresinde Tınaztepe mevkiinde meydana geldi. Sinanpaşa İlçesine bağlı Ahmetpaşa Beldesinden kent merkezine giden sürücüsü ve plakası tespit edilemeyen dolmuş, Tınaztepe’ye geldiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole uçtu. Meydana gelen kazada Nahit Gökçe, Sultan Yıldırım, Sultan Yıldırım, Devran Tetik, İbrahim Yiğit, Natice Geyik, Merve Toktok, Ahmet Çeştaş, Akif Yıldırım, Murat Kayaalp, Derya Artaç Ebru Batmaz ve Beytullah Arkan hafif şekilde yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansları ile çeşitli hastanelere kaldırıldılar.
Kentte kar yağışından dolayı ikinci kaza ise Otogar Kavşağında meydana geldi. Buradaki kazada ise direksiyon hakimiyetini kaybeden Mustafa K. (30) idaresindeki 19 DK 755 plakalı TIR önce önünde seyreden Şadi K., yönetimindeki 60 ZC 820 plakalı ticari araca, daha sonra kırmızı ışıkta bekleyen Serkan D.’nin kullandığı 51 NA 735 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Kazanın ardından sürücü Mustafa K., kullandığı TIR’ın içerisinde sıkıştı. Sürücünun, olay yerine çağrılan sivil savunma ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılarak 112 Acil Servis ambulansı ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesine götürüldüğü belirtildi.
Kazalarla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.