Adana’nın Kozan ilçesinde 3 kardeş arasında para alışverişi yüzünden çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre olay, Karacaoğlan Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan bir çay ocağında meydana geldi. Murat Y. (38) ile kardeşleri Fırat Y. (36) ve Orhan Y. (34) arasında iddiaya göre para alışverişi yüzünden tartışma çıktı. Sözlü tartışma kavgaya dönüşünce yumruklarla bir birbirlerine saldıran kardeşlerden Murat Y. yanında bulundurduğu “kelebek” tabir edilen bıçakla Orhan Y.’nin kalbine sapladı. Diğer kardeşi ise kafasına aldığı darbeyle yere yığıldı. Polise haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Yaralılar olay yerine çağırılan ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan Orhan Y. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Orhan Y.’nin cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Diğer yaralılardan Fırat Y. hayati tehlikesi bulunduğu için ilk müdahalenin ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Murat Y. ise gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Olayı duyan anne ve diğer yakınları hastanenin acil servisi önünde sinir krizleri geçirdiler.