Basketbol Eurocup çeyrek finali rövanşında çarşamba günü İzmir’de Karşıyaka ile karşılaşacak Gran Canaria Kulübü’nü IŞİD militanları fotoğraflarıyla gönderilen ölüm tehditlerini yazan kişi polis ekiplerince bulunurken, şüphelinin, ilk maçta Pınar Karşıyaka takımının yenilmesine üzüldüğünü, şakayla karışık bir şekilde bu tweetleri attığını söylediği öğrenildi.
İspanya Basketbol Kulüpleri’nden Gran Canaria, geçen hafta Eurocup çeyrek finalinde Pınar Karşıyaka ile karşılaşmış ve ilk maçı 76-66 kazanmıştı. Önümüzdeki çarşamba günü oynanacak rövanş maçı öncesi İspanyol Kulübü’nün twitter hesabına gönderilen tehdit mesajları ortalığı karıştırdı. Mesajlara IŞİD militanlarının kafa kesme fotoğrafları konulup, ’Maçı kaybetmezseniz sonunuz bu olacak’, ’1 hafta içinde öleceksiniz’ ve ’Hala gelmeyi düşünüyor musunuz?’ ifadeleri kullanıldı. Bu müsabaka ile ilgili Herbalife Gran Canaria takımının kulüp yetkilileri ve sporcuları, sosyal medya üzerinden tehdit içeren mesaj ve resimler aldıkları yönünde açıklamada bulunup, can güvenliği sağlanmazsa Türkiye’ye gitmeyecekleri’ yönünde Eurocup temsilcilerine müracaatta bulundu.
ŞAKA YAPMIŞ
Misafir takım oyuncularına yönelik tehdit içeren mesajlar üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesi, tehdit içeren resimli mesajları, twitter hesabından O.D.K. isimli şahsın gönderdiği ve şahsın İstanbul’da oturduğu tespit edildi. Konuyla ilgili Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığından alınan talimat üzerine İstanbul Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ile irtibata geçildi. O.D.K. isimli şahıs, geçen Pazar günü, İstanbul Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanırken, şahıs vermiş olduğu ifadesinde ’’İlk maçta Pınar Karşıyaka’nın yenilmesine üzüldüm. Şakayla karışık bir şekilde bu tweetleri attım. Konunun bu kadar büyüyebileceğini öngörmedim. Yaptıklarımdan pişmanlık duyuyorum’’ dedi. ’Sporda Şiddeti Teşvik Edecek Şekilde Basın ve Yayın Yolu İle Açıklamada Bulunmak’ suçundan işlem yapılan O.D.K., spor müsabakalarını ve antrenmanları seyirden yasaklandı.