Geçtiğimiz Temmuz’da İzmir’in Bayraklı ilçesinde eşi Elif Kocabaş’ı (20), kısa süre önce taşındıkları evde 33 bıçak darbesiyle öldüren taksi şoförü Savaş Kocabaş (28), son kez hakim karşısına çıktı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılıp cezasında indirime gidilmeyen Savaş Kocabaş, duruşma salonundan çıkarken, Elif’in ailesine dönüp, “Bu olayın namus olduğunu biliyordunuz” diye bağırdı. Kararın açıklanmasıyla gözyaşlarına hakim olamayan anne Gülşah Konur ise Kocabaş’ın sözleri üzerine sinir krizi geçirdi, “Sen bizim evladımızı aldın” diye tepki gösterdi.
Geçen Temmuz ayında, Bayraklı’nın Osmangazi Mahallesi 592/13 Sokak’taki bir evden kötü kokular geldiği ihbarı üzerine savcılık izniyle eve giren polis ekipleri, kanepenin arkasında, bıçakla öldürüldükten sonra yorgana sarılmış halde Elif Kocabaş’ın cesedini buldu. Şüpheli olarak aranan koca Savaş Kocabaş, Karabağlar ilçesinde yakalandı ve cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. Kocabaş hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA
İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın bugün yapılan karar duruşması öncesinde, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve Elif Kocabaş’ın ailesi adliye önünde basın açıklaması yaptı. Yeğeninin öldürülmesi nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirten dayı Mehmet Çelik, “Elif katledildi, aslında insanlık katledildi. Kadın bedeni bir erkek bedeni değildir, kadın yaşamdır, kadın bizi doğurandır. Ben bir erkek olarak kadın cinayetlerinin karşısında mahcubum” dedi.
ELİF ADINA BAYRAM MESAJI
Ailenin avukatı Eylem Yıldız ise “Heyet karşısında pişmanlığını dile getiren, oysa gerçekte eşi olan Elif’in cesediyle aynı evde 3 gün yaşamakta hiçbir sakınca görmeyen, öldürdükten sonra soğukkanlı bir şekilde Elif’in adını kullanarak, annesi ve yakınlarına bayram mesajı çekebilen bir ruhla karşı karşıyayız. Biz bu zihniyetin tahrik indirimi almasına karşı duracağız” şeklinde konuştu.
Duruşma sırasında söz hakkı alan sanık Savaş Kocabaş da pişman olduğunu dile getirip, “Biz çaresizdik, yanımızda kimse olmadı. Daha önce ailesine, eşimin evi terk edip başka yerlerde kaldığını da söyledim. Tanıklar mahkemede yalan beyanda bulundu. Eşimle kavgalı olduğumuzu ve bana hakaret ettiğini herkes biliyordu” dedi.
Mahkeme heyeti, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verip, herhangi bir indirim uygulamadı. Bunun üzerine öfkelenen sanık Savaş Kocabaş, Elif Kocabaş’ın ailesinin bulunduğu tarafa dönüp, “Bu olayın namus olduğunu biliyordunuz” diye bağırdı. Kararın açıklanmasıyla gözyaşlarına hakim olamayan anne Gülşah Konur, Kocabaş’ın sözleri üzerine sinir krizi geçirip “Sen bizim evladımızı aldın” diyerek tepki gösterdi.