Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 15 yıl önce ortadan kaybolan ve en son Şanlıurfa’da görüldüğü iddia edilen Mehmet Yasak’tan haber alınamıyor.
Yıllar önce ağabeyiyle birlikte Mardin’den Manisa’nın Turgutlu ilçesine giderek buraya yerleşen Mehmet Yasak, 2000 yılının Temmuz ayında evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. En son Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde görüldüğü iddia edilen Mehmet Yasak’ın ailesi, İhlas Haber Ajansı (İHA) Viranşehir Muhabiri Enver Zencirci’ye ulaşarak yardım istedi.
Yaşadıkları olayı anlatan Mehmet Yasak’ın ağabeyi ve ablası, “Kardeşimiz Mehmet’le beraber yıllar önce Mardin’den Manisa’nın Turgutlu ilçesine göç ettik. Mehmet, Mardin’den göç etmeden önce esnaflık yapıyordu. Mehmet kaybolmadan önce ruhsal bunalıma girmiş, Manisa Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi alıyordu. Kaybolmadan yaklaşık 1 ay önce yine evden çıkmış, İstanbul’a gitmişti. Otogarda bir süre bekledikten sonra çocukları aklına gelince tekrar geri dönmüştü. Son gittiği günden beri kendisinden hiçbir haber alamıyoruz. Kaybolduktan sonra durumu Turgutlu Emniyeti’ne bildirdik. Gittiği gün kalabalığı kapıda gören bir komşumuz ne olduğunu öğrenmek için yanımıza geldi. Durumu öğrenen komşumuz, Mehmet’i İzmir’de gördüğünü söyledi. Kendisine ne yaptığını, eve gelip gelmeyeceğini sorduğunda, eve dönmeyeceğini söylemiş. Biz de bunun üzerine aramalarımızı İzmir’de yoğunlaştırdık. Şimdi de en son aldığımız duyuma göre yaklaşık 1 ay önce Kızıltepe’den Viranşehir’e giden bir minibüste gören olmuş. Diyarbakır’dan, Kızıltepe üzerinden Viranşehir’e geldiği söyleniyor. Viranşehir’de mi, köylerinde mi bilmiyoruz” dediler.
Babası evden ayrıldığında 2 aylık olan Ali Yasak ise yıllardır baba hasreti çektiğini belirterek, babasının bulunması için yetkililerden yardım istedi. Babasına seslenen Ali Yasak, “Ne olur geri dön babacığım. Seni çok seviyoruz ve çok özlüyoruz. Ailece perişanız. Seni bekliyoruz, lütfen geri dön baba” diyerek çağrıda bulundu.
Öte yandan, 15 yıldır kayıp olan Mehmet Yasak’ın bir şans oyunundan büyük ikramiye kazandığı ve kuponu kaybettiği için ruhsal bunalıma girip evden ayrıldığı iddia ediliyor.