Osmaniye Ek Sanayi Sitesi Emniyet Caddesi B1 Blok’ta bulunan bir tamirhanede asfalt tankerinin patlaması sonucu 1’i ağır, 4 kişi yaralandı.
Olay, öğle saatlerinde İsa Usta Dorse Makas Tabla isimli iş yerinde meydana geldi. 06 AS 5810 plakalı asfalt tankerine kaynak yapıldığı sırada şiddetli patlama meydana geldi. Bomba etkisi yapan patlamada iş yeri sahibi İsa Artırıcı, 06 DPN 87 plakalı çekicinin sürücüsü Mahmut Talmaz ve Suriye uyruklu oldukları öğrenilen Talal ve Muhammet Musullu kardeşler yaralandı. Bu arada patlamada en çok etkilenen iş yeri sahibi İsa Artırıcı’nın durumunun ise ağır olduğu bildirildi.
Patlama sonrası olay yerine gelen Osmaniye Belediyesi itfaiye ekipleri, patlama sonucu çıkan yangını kimyasal maddeler ile kısa sürede söndürdü. Yaralanan 4 kişi ise, 112 Acil ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Osmaniye’deki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Diğer yandan şiddetli patlamanın etkisi ile iş yerinin duvarları yıkıldı, camları patladı. İş yerinde bulunan kaynak ve kompresör makinesi ile birçok ekipman kullanılamaz hale geldi.
Patlama sırasında olayın meydana geldiği iş yerine bitişik motor yenileme atölyesinde çalıştığını söyleyen Hüseyin Karaaliler, "Dükkanda çalışıyordum. Birden büyük bir patlama oldu. Can havliyle kendimizi dışarı zor attık. Geri gelip baktığımızda yaralılar olduğunu gördük. Bizim dükkanımızda da yaklaşık 30 bin liralık hasar olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.
Emniyet güçleri de olayla ilgili tahkikat başlatırken, ilk belirlemede kaynak yaparken çıktığı tahmin edilen patlama ile ilgili de itfaiyenin düzenleyeceği rapor ile kesinlik kazanacağı belirtildi.