Mersin’de annesinin elini bıraktığı 5 yaşındaki Efe Eren Işık adlı çocuk, yolun karşısına geçmeye çalışırken bir minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre kaza, Akkent Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, annesi Melike Işık ile birlikte alış verişten dönen Efe Eren Işık (5), annesinin bir anlık dalgınlığı sonrası elinden kurtularak yolun karşısına geçmeye çalıştı. Bu sırada Resul A. yönetimindeki 06 DE 8727 plakalı minibüsün altında kalan çocuk, olay yerinde hayatını kaybetti. Evladını gözlerinin önünde trafik kazasına kurban veren anne Melike Işık, uzun süre olayın şokunu yaşadı.
Kaza sonrası olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik şeridi oluşturup çalışma yaparken, annenin feryatları ise yürekleri dağladı. Gazete ve bezle üstü örtülen oğlunu görmek isteyen anneyi sakinleştirmek kolay olmadı. Kendisini engellemeye çalışanlara, "Beni tutarsanız kendimi öldürürüm" diyen acılı anne, yerde cansız yatan oğlunu görebilmek için yoğun çaba harcadı. Ancak acılı kadın, polisler ve yakınları tarafından kaza yerinden uzaklaştırılmaya çalışıldı. Göz yaşlarına boğulan kadın, "Bari ayaklarını göreyim" diyerek çevresindekilere yalvardı.
Efe Eren Işık’ın cenazesi, olay yerindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazaya karışan aracın sürücüsü Resul A. ise gözaltına alındı. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.