Ünlülerin uyuşturucu davasında mütalaasını açıklayan savcı, Kenan İmirzalıoğlu ve Murat Yıldırım hakkında “uyuşturucu madde kullanmak” suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesini, “uyuşturucu madde ticareti yapmak veya sağlama” suçundan ise beraatlerini istedi.
Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Koray Candemir, Rıza Kocaoğlu gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 53 şüpheli hakkında "uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.
İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ünlü isimler katılmazken, sanıkları avukatları temsil etti. Duruşmanın başlamasının ardından savcı Ümit Özkan mütalaasını açıkladı. Savcı Özkan, ünlü isimler hakkında suç örgütü kurmak suçundan yeterli delil oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verilmesini istedi.
ARAMALARDA ELE GEÇİRİLENLER HATIRLATILDI
Savcı Özkan, yapılan soruşturma kapsamında ele geçirilen toplam uyuşturucu maddelerin miktarlarına mütaalasında yer verdi. Mütalaada; aranan evlerden, 4-5 Ağustos 2013 günlerinde yapıla operasyon kapsamında çoğu satışa hazır vaziyette, 17 bin adet ecstasy hap, 13 kilogram 593 gram esrar, 126 gram amfematin, 115 adet kök hint keneviri, 3 adet hassas terazi, 5 adet sigara sarma kağıdı, 6 adet esrar öğütücü düzenek, 10 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan düzenek, 61 gram tütünle karışık esrar maddesi, çok miktarda kilitli poşet, 0,75 gr kokain, uyuşturucu madde ticaretinde kazanıldığı anlaşılan 2550 euro ve 4 bin 285 TL ele geçirildiği hatırlatıldı.
İMİRZALIOĞLU’NA UYUŞTURUCU KULLANMAKTAN 2 YIL, TEMİN ETMEKTEN BERAAT
Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun uyuşturucu madde kullanıcısı olduğu, yaptırılan kan analizlerinde uyuşturucu madde kullandığının tespit edildiği, sanığın yurt dışında bilmeden madde kullandığını savunarak uyuşturucu madde kullandığını tevilli şekilde ikrar ettiği, dosya kapsamında uyuşturucu madde kullanmak suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Sanık İmirzalıoğlu’nun uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama suçundan ise yeterli delil elde edilemediğinden beraatine karar verilmesi istendi.
İNKAR ETTİ AMA KULLANMAKTAN CEZA ALMASI İSTENDİ
Sanık Murat Yıldırım’ın uyuşturucu madde kullanıcısı olduğu ve kan testinde madde kullandığının tespit edildiği, uyuşturucu madde kullanmadığını savunarak uyuşturucu kullandığını inkar ettiği ancak kan analiz sonuçları dikkate alındığında sanığın savunmasına itibar edilemeyeceği gerekçesiyle uyuşturucu madde kullanmak suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar cezalandırılması istenirken, uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama suçundan beraati talep edildi.
ERDEM, ÖZBAL, KOCAOĞLU VE IRMAK’A TİCARETTEN 15 YIL
Ünlü şarkıcı Mehmet Erdem, Yeşilçam’ın usta oyuncularından Hanifi Eray Özbal, oyuncular Rıza Kocaoğlu ve Şahin Irmak hakkında “uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar, “uyuşturucu madde kullanmak” suçundan ise 1 yıldan 2 yıla kadar olmak üzere 6 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.
ÜNLÜ İSİMLERİN UYUŞTURUCU MADDE KULLANMAKTAN CEZALANDIRILMALARI TALEP EDİLDİ
Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Erdem Baş, Kerim Sarp Apak, Onur Buldu, Orçun Koray Candemir, Murat Eken, Duygu Yetiş, Mustafa Şinasi Yurtsever, Uluç Bayraktar ve Cemil Büyükdöğerli hakkında “uyuşturucu madde kullanmak” suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar cezalandırılmalarını istenirken, sanıkların uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan beraatleri istendi. Savcı Özkan yargılanan diğer sanıkların bir kısmı için uyuşturucu madde kullanmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlarından cezalandırılmalarını istedi.
Savcının mütalaasını açıklamasının ardından sanıklardan oyuncu Cemil Büyükdöğerli’nin avukatı söz alarak “Müvekkilimin,dosyası ayrılan Engin Altan Düzyatan’a uyuşturucu madde temin ettiği iddia ediliyordu. Ancak Düzyatan yargılandığı davada beraat etmişti ve bu karar kesinleşmiştir” dedi.
Hanifi Eray Özbal’ın avukatı ise Müvekkilinin evinin terasında bulunan bitkilere ilişkin Adli Tıp Kurumu’ndan alınan yeni raporu incelemek için süre talep etti. Diğer sanıklar ve avukatları da esas hakkında savunma yapmak için süre talep etti. Mahkeme, sanık ve sanık avukatlarına esas hakkında beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.