Diyarbakır’da, bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, içinde iki adet kesik tüpün bulunduğu iki kamyoneti durdu. Yapılan aramada iki kesik tüpe el konulurken, 3 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre olay, Diyarbakır Silvan karayolu üzerinde bulunan Sadi 2 köprüsü üzerinde meydana geldi. İki kamyonetin içinde, iki adet kesik tüp bulunduğu ihbarı alan Diyarbakır emniyeti teyakkuza geçti. 33 L 4745 ve plakası öğrenilemeyen iki kamyonet, Sadi 2 köprüsü üzerinde durduruldu.
Son günlerde Diyarbakır’da yaşanan patlama ve çatışma olayları nedeniyle güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkaran polis, iki kamyonette arama yaparak kesik iki tüpü ele geçirdi. Cadde üzerinde yoğun güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri, araçlarda bulunan 3 kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra bölgeye gelen olay yeri inceleme ekipleri, güvenlik şeridi çekerek, araçları ve içinde bulunan kesik tüpler üzerinde çalışma yaptı.
Yapılan çalışmaların ardından kesik tüpler incelenmek üzere kriminal şubeye götürülürken, gözaltına alınan zanlılar da ifadelerinin alınması için Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Plakası belirlenemeyen kamyonet çekiciyle Yedi Emin Parkı’na çekilirken, 33 L 4745 plakalı kamyonet de olay yerinde bekletildi.
Olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.