Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde viraja süratli giren kimyasal madde yüklü TIR refüje devrildi. Kazada TIR sürücüsü hafif yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Salih E. idaresindeki 34 DB 511 plakalı “Stiren” isimli kimyasal madde yüklü olan TIR, D-130 karayolu Başiskele Kullar varyant köprüsündeki viraja süratli girince kontrolden çıkarak refüje devrildi. Kazada TIR’ın bir bölümü İzmit istikametinde kalırken, diğer yarısı ise karşı yöne savruldu. Kazayı gören çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesi sonucu araçtan çıkartılan sürücü kazayı şans eseri elindeki çiziklerle hafif yaralı olarak atlattı. Devrilen TIR’da bulunan ve stiren adı verilen yanıcı madde ise kaza nedeniyle yola döküldü. İtfaiye ekipleri yanıcı maddenin patlama ihtimaline karşı TIR’ın dorsesine köpük sıktı. Kaza nedeniyle D-130karayolunun her iki istikametinde de trafik kontrollü olarak verildi. Devrilen TIR olay yerine çağrılan kurtarıcılarla yoldan kaldırılarak otoparka götürüldü. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.