Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi yaklaşık 500 kişilik bir grup, Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye idam cezası verilmesi protesto etti.
Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi yaklaşık 500 kişilik bir grup, Beyaz Hareket Platformu öncülüğünde okullarının önünde bir araya gelerek Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye idam cezası verilmesini protesto etti. Grup buradan sloganlar eşliğinde Eyüp Sultan Camii’ne yürüdü. “Müslüman uyan kardeşine sahip çık”, “Zalimler için yaşasın cehennem”, “Mısır için direniş, insanlık için direniş” yazılı döviz taşıyan öğrenciler Eyüp Sultan Camii önünde dua etti.
Grup adına açıklama yapan Beyaz Hareket Platformu Eyüp Şube Başkanı Yasin Atasever, “Demokratik bir seçimle seçilmiş bir cumhurbaşkanına ve milli iradeye yapılan darbe sonucunda Muhammed Mursi ve arkadaşları ölüme mahkum edilmiştir. Bizler burada sadece Mısır’ın değil haksızlığa uğramış kim varsa onun sesi olmaya geldik. Zalimlere dur demek, halkın iradesince karşı olan dikta rejimlere ‘Biz de sizin karşınızdayız’ demeye geldik. Mısır’da halkın iradesiyle cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi’ye karşı askeri bir darbe geliştirilmiştir. Yüzlerce Müslüman katledilmiştir. Yakın süreçte Muhammed Mursi hakkında 20 yıl hapis cezası veren mahkemenin tasması biraz daha sıkılmış olacak ki bu cezanın üzerinden çok geçmeden Mursi hakkında idam kararı veriliyor” dedi.
Grup yapılan açıklamaların ardından sessizce dağıldı.