Bursa’nın İnegöl ilçesinde kopan elektrik teli, büyükbaş hayvanın telef olmasına yol açtı.
Sarıpınar köyünde hayvan yetiştiriciliği yapan Bünyamin Doğru, 10 hayvandan oluşan büyükbaş hayvan sürüsünü meraya salarak otlatmaya başladı. Sürü dereden karşıya geçerken bir hayvan yere düşen elektrik nakil hattı kablosuna temas edince akıma kapılarak çırpınmaya başladı. Hayvanın akıma kapıldığını gören Doğru, kısa süreli şaşkınlık yaşadıktan sonra yolun kenarında bulduğu tahtayla hayvanı akımdan kurtarmaya çalıştı. Hayvanı kurtaramayan sürü sahibi, komşularının da yardımıyla tahtalar aracılığıyla hayvanın üzerindeki kabloyu kaldırdı. Bünyamin Doğru, can çekişen hayvanı mundar olmaması için kesmek zorunda kaldı.
Bünyamin Doğru, “Hayvan sürümü dereden meraya otlamaları için geçirirken hayvanlardan biri akıma kapılıp bağırmaya başladı. O sırada müdahale etmeye çalıştım. Dere kenarından aldığım tahta ile hayvanı akımdan kurtarmaya çalıştım ama olmadı. Komşularımızla birlikte hayvanı kopan tel üzerinden kaldırıp kesmek zorunda kaldık” diye konuştu.
Zararının karşılanmasını isteyen Doğru, sorumlulardan şikayetçi oldu.
Kopan kablo çevrede yaşayanlar için tehlike oluştururken, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen UEDAŞ ekipleri kabloyu keserek tehlikeyi önledi. Mahalle sakinleri kablonun çocuklar için de tehlike oluşturabileceğine dikkat çekerek, benzer konularla ilgili öğrencileri uyardı.