Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, sahipsiz bir köpeğin saldırısına uğrayan çocuk, ölümden döndü.
Kaynarca köyünde, iki yaşındaki Cebrail Gümüş adlı çocuk, evinin önünde başıboş bir köpeğin saldırısına uğradı. Küçük çocuk, bir köylü tarafından fark edilerek kurtarıldı. Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuk yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata alınarak parçalanan sağ kulağı ile yüzü dikildi. İki gün hastanede yatan çocuk taburcu edilerek evine gönderildi.
Başıboş köpeklerin köylülerin kabusu haline geldiğini ve yetkililerin bir an önce buna önlem almaları gerektiğini belirten çocuğun babası İsmail Gümüş, çocuklarının artık korkudan dışarıya çıkamadıklarını söyledi. Gümüş, çocuğunun evinin avlusuna çıktığını belirterek şöyle konuştu: "Başıboş bir köpek tarafından başından ısırıldı. Allah’tan bir komşumuz görüp kurtardı. Oğlum kan revan içerisindeydi. Kızıltepe Devlet Hastanesine götürdük. Yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata aldılar. Parçalanan sağ kulağı ile yüzü dikildi. İki gün yattıktan sonra dün taburcu edildi. Komşumuz görmeseydi belki çocuğum hayatta olmayacaktı. Köyde yaklaşık 15-20 başıboş köpek var. Amca oğullarımın 25 koyununu telef ettiler. Artık korkudan çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Yetkililere sesleniyorum lütfen başka birileri zarar görmeden, bu başıboş köpekleri toplasınlar."
Çocuğun nenesi Fatma Gümüş de, "Komşumuz yetişmeseydi köpek torunumu boğacaktı. Artık çocuklarımızı rahat bir şekilde dışarıya çıkaramıyoruz. Başıboş köpekler köyde tavuk bırakmadı. Akşam koyunlara saldırıyorlar birçok kuzu ile koyunu telef ettiler. Devlet ve belediyeden tek isteğimiz bir an önce bu köpekleri toplamalarıdır" diye konuştu.