Elazığ’da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda elektrik trafoları ile enerji kablolarını çalarak milyonlarca lira zarar veren hırsızlık çetesi çökertildi. 19 kişinin gözaltına alındığı operasyonda çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, 6 ay önce Elazığ başta olmak üzere Sivas ve Mersin’in köy ile mezralarında trafo, enerji, haberleşme hatlarında meydana gelen 36 farklı hırsızlık olayı ile ilgili çalışma yaptı. Yapılan çalışmanın ardından jandarma ekipleri hırsızlık çetesinin liderinin K.A. (40) olduğunu ve şüphelilerin Elazığ ile Diyarbakır’da olduğunu belirledi. Bugün şafak vakti Elazığ ve Diyarbakır’da 25 adrese baskın düzenleyen jandarma timleri 19 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda ise 11 köy ve mezraya elektrik dağıtan 11 adet trafo, 7 adet su dinamosu, 4 tüfek, 1 silah, 8 bin 500 metre enerji ve haberleşme kablosu ve çok sayıda değişik çalıntı malzeme ele geçirdi.
Suçlarda kullanılan 2 araca da el konulurken, gözaltına alınan 19 şüpheli Elazığ İl Jandarma Komutanlığına getirilerek 36 hırsızlık olayından dolayı ifadelerini almaya başladığı öğrenildi.
İl Jandarma Komutanlığına gelen Vali Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu’ndan bilgi aldı. Daha sonra açıklama yapan Zorluoğlu, "Elazığ İl Jandarma Komutanlığımız Elazığ, Sivas ve Mersin’de meydana gelen 36 farklı haberleşme, enerji kablo ve trafo hırsızlığıyla ilgili Ekim ayından itibaren çalışma yaptı. Yapılan çalışmada 21 şüpheli tespit edilerek Elazığ ve Diyarbakır’da 25 adrese eş zamanlı operasyon icra edildi ve 19 şüpheli yakalandı. 2 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar sürmektedir. Operasyonu yapan il jandarma komutanlığımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Ciddi bir emniyet asayiş sorunu olan bu meseleyi de çözmüş olduk. Köylerimiz bu olaylar yüzünden zaman zaman elektrik sorunu yaşanıyordu. Bu operasyonla o durumunda çözümüne katkı sağlanmış olundu” dedi.
Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.