Gaziantep’te 9 yaşındaki Pınar Keklik, evlerinin önünde babaannesinin kucağında otururken maganda kurşununun kalbine isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.
Edinilen bilgilere göre, olay Barış Mahallesi Kırıcı Geçit Sokak’ta meydana geldi. Babaannesi Ümmihan Keklik’in kucağında oturan 9 yaşındaki Pınar Keklik bir anda yere yığıldı. Ne olduğunu anlamayan Ümmihan Keklik, torununun göğsünden kan geldiğini fark edince oğlu Ali Keklik’e haber verdi. Amcası Ali Keklik tarafından hastaneye kaldırılan Pınar Keklik, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Küçük kızın maganda kurşunuyla vurulduğu ise yapılan incelemenin ardından anlaşıldı. Olay yerine gelen polisler, çevredeki düğünlerde kullanıldığı belirlenen silahları toplayarak incelemek için laboratuvara gönderdi.
Olaydan sonra minik Pınar’ın ailesi sinir krizleri geçirdi. Pınar Keklik’in amcası Ali Keklik yaptığı açıklamada, "Çocuk oturduğu yerde bir maganda kurşunu gelip kalbine isabet ediyor. Herhangi bir görgü tanığı yok. Ne olduysa iki saniye içinde oldu. Polisler düğünlerden birkaç silah topladı otopsi için. Bu maganda kurşunlarına dur demek lazım" dedi.
Torununu kucağında maganda kurşununa kurban veren babaanne Ümmihan Keklik ise, "Bunu yapanları bulacaksınız. Bu sağ dizimin üstünde oturuyordu kızım. Elimden, kucağımdan yere düştü. Ben de kürsünün üstünde oturuyordum. Bununla 3. kurşun oldu. Bir gelinime geldi, kızıma geldi, kızımın göğsüne geldi. Pınar ilk önce bayıldı sandım. Röntgen çektiler ondan sonra kurşun olduğunu söylediler. Kucağımda, sağ dizimin üstünde oturuyordu. Bayıldı zannettim, bağırdım sonra. Annesi de amcasındaydı" dedi.
Cenaze, otopsi yapılmak üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.