Bahçelievler’de 10 gün önce çıkan yangında dükkanı küle dönen Nuran Deniz, dükkanının nöbetini tutuyor. Kira nedeniyle dükkan sahibiyle anlaşmazlıklar içerisinde olduğunu belirten Deniz, dükkandan uzaklaştırılmak için dükkanın bilerek yakıldığını öne sürdü.
Bahçelievler, Şirinevler Mahallesi, Mahmutbey Caddesi 40 numarada bulunan 6 katlı binanın girişindeki kasap dükkanında yaklaşık 10 gün önce gece yarısı yangın çıkmıştı. Çıkan yangında dükkan küle dönmüştü.
Dükkanda kiracı konumunda olan Nuran Deniz, mal sahibinin kendisini çıkarmak için dükkanı yaktığını öne sürdü.
Küle dönen dükkanda gece boyunca nöbet tutan Deniz yaşana süreci şöyle anlattı; “3 yıl önce bana ya 15 bin lira kira vereceksin yada çıkacaksın denildi. Ben bunun üzerine kiranın yüksek olduğunu söyledim. Defalarca dava açıldı bana. Açılan davaları ben kazandım. Bir ay önce hakim kira bedeli olarak 5 bin 600 lira belirledi”.
Mahkemenin kararının ardından 15 Nisan’da gece 03.30’da kiracısı olduğu dükkanının önce kurşunlandığını sonra da benzin dökerek yakıldığını belirten Deniz “Polis kayıtlarında bunlar vardır. Buda yetmedi olaydan 3 gün sonra her gün on on beş kişi toplayarak gelip dükkana giriyor. Bana çık diyorlar 9 yıldır kiracıyım. Defalarca polis aradım. Can güvenliğim yok. Her yere başvurdum nedenini bilmiyorum ama bir ilgisizlik var. Şimdi sabaha kadar dükkanı bekleyeceğim. Sonra gerekli mercilere giderek başvuracağım” dedi.
Dükkanda arkadaşlarıyla bekleyişini sürdüren Nuran Deniz, sabaha kadar nöbet tutacağını belirtti.