İzmir’in Karabağlar ilçesinde, kuyumcu G.Y., sahte post cihazı ile müşterilerinin kartını kopyalayıp elde ettiği para ile Tayland’a kaçmak üzereyken polis ekiplerince yakalandı. Polis, kuyumcu G.Y.’in yanı sıra birlikte hareket ettiği 6 kişiyi de gözaltına aldı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların banka-kredi kartlarının kullanımında mağduriyetlerini önlemek ve olası izinsiz işlemleri kısa sürede tespit edip engellemek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, Karabağlar ilçesinde bulunan kuyumcuda sahte pos cihazı kullanmak suretiyle alışverişe gelen müşterilerin kartlarının kopyalandığı bilgisini elde etti. Teknik ve fiziki takipten sonra işyeri sahibi G.Y. tarafından kuyumcu dükkanına sahte pos cihazı konulduğu, G.Y.’in kopyaladığı kartlardan para çekim işlemi yapmak üzere Tayland ülkesine gitmek için 10 Haziran tarihine uçak bileti aldığı belirlendi.
POST CİHAZI BAĞLANTI HATASI VERDİ YALANI
Polis ekipleri, geçen hafta kuyumcu dükkanına baskın yaparken şüpheli G.Y. sahte pos cihazını kullanmak suretiyle ödemeyi aldığı esnada sahte pos cihazı ve pos cihazının verdiği sahte slip ile suçüstü yakalandı. Eş zamanlı yapılan operasyonda G.Y. ile birlikte hareket eden E.K., Ö.Y., E.S., C.K., H.Y ve M.K. yakalandı. Şüphelilerin işyerleri ve evlerinde yapılan aramalarda 7 cep telefonu, 7 manyetik şeritli kart, 23 slip, 2 pos cihazı, 1 adet 750 GB, 1 adet 500 GB hard disk ve 1 adet 4 GB USB bellek ele geçirildi. Polisin araştırmaları ve şüphelilerin ifadeleri neticesinde; elde edilen sahte pos cihazının orijinal pos cihazı ile birebir aynı görünümde olup müşterilerce fark edilmesinin mümkün olmadığı, şüphelilerin yakalanmamak ve dikkat çekmemek için pos cihazlarının bağlantı hatası verdiğini söyleyerek müşterileri nakit ödemeye yönlendirdikleri anlaşıldı. Yapılan ilk incelemede, 25 vatandaşın kartının kopyalandığı tespit edilirken kesin sonuç sahte poz cihazı üzerinde yapılacak detaylı inceleme ve ilgili bankalarla yapılacak yazışmalar neticesinde elde edileceği bildirildi. Emniyette sorgulaması tamamlanan şüphelilerden H.Y. ifadesi alındıktan sonra, E.K., Ö.Y., E.S., C.K ve M.K. mahkemece serbest bırakılırken, kuyumcu G.Y. tutuklandı.