Ordu’da kuyumcudan 15 bin lira değerinde altın çalan şahıslar polis tarafından yakalandı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Kısa süre sonra yakalanan şüphelilerin emniyette ki sorgusu tamamlandıktan sonra mahkemeye sevk edildi.
Olay, Ordu’nun Altınordu ilçesi Yeni Mahalle’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kuyumcuya giden Döndü Ö. ve Şeker Ö., altın hasır takımı almak istediklerini belirtti. Kuyumcuyu annelerinin dışarıda beklediğini söyleyerek oyalayan şüphelilerden bir tanesi 15 bin lira değerindeki altın hasır takımını çalarak dışarıda kendilerini bekleyen Murat S. ile birlikte 33 NYD 59 plakalı otomobil ile kaçtılar. Polisin takibi ile üzerindeki altınlarla birlikte yakalanan şüpheliler Ordu Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada sorgusu tamamlanan şüpheliler polis kontrolünde emniyetten alınarak sağlık raporu için önce Ordu Devlet Hastanesi’ne ardından da adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin hırsızlık anı ise iş yerinde bulunan güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur yaptığı açıklamada, hırsızları kısa sürede yakaladıklarını belirterek, suç dosyası kabarık olan hırsızların yakalanmasına emeğe geçen polislere teşekkür etti.