İSTANBUL (İHA) – “Paralel yapı” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada tanık sıfatıyla ifade veren gazeteci Latif Erdoğan, “Bir kadın olarak Meral Akşener’i rahatsız etme anlamında değil, siyasi aktör olarak söyledim. Paralelin elindeki en güçlü silah bu kasetlerdir. Bunu bilen bir insanım. Dolayısıyla o kasetlerin mutlaka gün yüzüne çıkarılarak bu insanların böyle bir töhmetten kurtarılması lazım” dedi.
Gazeteci ve yazar Latif Erdoğan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın paralel yapı iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturmada ‘tanık’ sıfatıyla ifade verdi. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Tanıklığım istendiği için adliyeye geldim. Meral Akşener’le ilgili bir mesele basına yansıdı. Onunla ilgili görüşlerim istendi ama daha çok genel hatlarıyla paralel örgüt yapılanmasının değerlendirilmesi yapıldı. Onlarla ilgili düşüncelerim alındı. Savcı Fuzuli, Aydoğdu’ya ifade verdim” dedi.
Bir televizyon programında Meral Akşener’in kasedi olduğuna ilişkin iddialarıyla ilgili de savcılığa ifade verdiğini kaydeden Erdoğan, “Kasetle ilgili de konuşuldu ama genel manası da yapılanmayla ilgili genel değerlendirmelerdi. Bilgi almak istediğini söyledi, ben de bildiğim ne varsa arz ettim. Meral Akşener konusuyla ilgili görüşlerimi gazetede yazdım. Bu doğrultuda ifade verdim” diye konuştu.
“ONU RAHATSIZ ETMEK İÇİN DEĞİL SİYASİ BİR AKTÖR OLDUĞU İÇİN SÖYLEDİM”
Erdoğan, “Bir kadın olarak onu rahatsız etme anlamında değil bir siyasi aktör olarak söyledim. Orada da cinsiyet ayrımı olmamalı. Yani Türkiye adına çok hayırlı ve yararlı bir şey yapıldığı kanaatindeyim. Paralelin elindeki en güçlü silah bu kasetlerdir. Bunu bilen bir insanım. Dolayısıyla o kasetlerin mutlaka gün yüzüne çıkarılarak bu insanların böyle bir töhmetten kurtarılması lazım. Bu anlamda biz bir vesilelik yapmış olduk” şeklinde konuştu.
“HAKKIMDA DAVA AÇILIRSA SEVİNİR, ORADA DA İFADE VERİRİM”
Kasetlerle ilgili yaklaşık 4 yıldır bilgi sahibi olduğunu belirten Erdoğan, kasetin genel anlamda cemaat içinde yaygın bir görüş olduğunu ve daha önce kasetlerle ilgili görüşlerini ifade edecek bir zemin olmadığı için konuşmadığını söyledi. Erdoğan, “Ben Deşifre programına ilk çıktığımda da böyle bir kaseti Kemalettin Özdemir üzerinden söyledim. Evvela mağdurların bu konuyu savcılığa intikal ettirmeleri lazımdı. Bu benimle ilgili bir konu değil. Akşener’in hakkımda suç duyurusunda bulunduğunu basından duydum. Ona sevinirim tabii. Böyle bir dava olursa orada da ifade ederim” dedi.
“MONTAJ OLACAĞI KANATİNDEYİM, GÖRÜNTÜYÜ SEYRETMEDİM”
İddia edilen kaset görüntülerini izlemediğini söyleyen Erdoğan, “Ben görüntüyü seyrettim demiyorum zaten. Bir mümin olarak etmedim diyorum. Montaj olacağı kanaatiyle söylüyorum. Aksini bir mümin olarak görmediğim şeyi söyleyemem, o iftira olur. Bugüne kadar yapılanlardan da çıkış yaparak böyle bir şeyin montaj olabileceğini vicdanen de söylüyorum. Seyretmedim de yani” diye konuştu.
“BİR BAŞKASININ BANA TELKİNDE BULUNDUĞU İDDİALARI UYDURMADIR”
Programda yaptığı açıklamanın aniden geliştiğini ve önceden hazırlanmış bir konuşma olmadığını savunan Erdoğan, “Mustafa Yeşil ifadesinde Kemalettin Özdemir ile Meral Akşener’in ilişkisinin olduğu bir kaset deyince onu söyledim. Oradaki konuşmalar da önceden hazırlanmış, düşünülmüş, taşınılmış bir konuşma değil. O yorum o anda haber çıkması üzerine söylenmiş sözlerdi. Kesinlikle bir başkası tarafından bana böyle bir telkinde bulunulması falan bunlar tamamen uydurma şeylerdir. Oradaki Cemil arkadaşımızın yorumu üzerine ben de daha önceki bilgilere dayanarak böyle bir ifade kullandım. Olan budur” dedi.