Çanakkale’de kandil lokması dağıtan AK Partili grup ile zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı. Çıkan kavgayı araya giren polis ekipleri yatıştırdı.
AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı, Berat Kandili dolayısıyla halka lokma ikram etmek için Morabbin Parkı’ndaki Troya atı yanında stant açtı. Burada pişirilen lokmalar halka ikram edilirken Çanakkale Belediyesi zabıta ekipleri standın kaldırılmasını istedi. Partililer buna karşı çıkınca sözlü tartışma yaşandı. Zabıta ekipleri standı kaldırmak için müdahale edince arbede yaşandı. Araya giren polis ekipleri, olayın büyümesini önledi.
AK Parti Belediye Meclis üyesi Tülay Ömercioğlu, yaşananlara tepki gösterdi. Ömercioğlu, “Bugün sabahtan beri büyük bir mücadele içerisine girdik desem yeridir. Bugün mübarek kandil. Kimimiz evimizde yaparız, kimimiz dışarıda dağıtırız. Bu bizim Türk halkının geleneksel olaylarından birisidir. Parti amacıyla değil, insani değerler açısından biz bugün burada lokma dağıtmayı istedik. Sabahtan beri değişik laflar, önce olsun, sonra olmasın dendi. Sonra arkadaşlarımız burada lokma dağıtmaya karar verdiler. Çok büyük bir tepkiyle karşılaşınca, ben sayın Belediye Başkanımızı birkaç kere aradım. Fakat telefonları kapalıydı. Bizim amacımız burada sadece ve sadece Türk gelenek ve göreneklerini yürütmek amacıyla lokma dağıtmaktı. Mübarek günde Allah aşkına lokma dağıtmanın ne sakıncası var. Seçimlere burada iki gün kaldı. Biz burada hiçbir zaman bir midyecinin, kokoreççinin çalışmasına ses çıkarmadık. Onlar da Çanakkale’nin evlatlarıdır, çalışsınlar. Mübarek günde lokma dağıtmanın ne günahı var? Bu kadar arbedeye, bu kadar birbirine girmeye, bu kadar zabıta memurunun insanların üzerine yürümesine ne gerek vardı. Hiç yakıştıramadım” dedi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan ise, olayı mübarek Berat Kandili’nin manasına saygısızlık ve ’seçim şölenine gölge düşürecek elim bir hadise’ olarak nitelendirdi. Turan, "Sürekli ’Bize 4 yıllık yetki verin’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendilerine yetki verildiğinde ülkede nelerin yaşanabileceğini seçim sürecinde üzülerek hep tecrübe ettik" dedi.