Adana’da 65 yaşındaki lösemi hastasının tedavi gördüğü hastanede yataktan düşerek hayatını kaybettiği ileri sürüldü.
İddiaya göre, Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde oturan Orman İşletmesi’nden emekli Osman Çoban (65), yaklaşık 2 ay önce rahatsızlanarak hastaneye gitti. Yapılan tetkiklerde Çoban’ın lösemi hastası olduğu belirlendi. Adana’da bir hastanede yaklaşık 1 ay yatan Çoban’a doktorlar film çekilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine hazırlanan Çoban, görevliler tarafından götürülerek filmi çekilip geri odasına getirildi. Ancak Osman Çoban görevliler tarafından yatağın üzerine oturur vaziyette bırakıldı. Çoban yatağa uzanmaya çalışırken yere düşerek kafasını çarptı. Çoban’ın düşmesi üzerine oda arkadaşı görevlilere haber verdi. Odaya gelen görevliler, hemen baygın haldeki Çoban’ı alıp götürdü. Beyin ameliyatına alınan Çoban
kurtarılamadı. Aileye ise Çoban ameliyattan sonra hayatını kaybedince haber verildi. Aileye ölüm nedeninin de beyin kanaması olduğu bildirildi. Aile, kanser tedavisi gören Çoban’ın beyin kanamasından ölmesine bir anlama veremedi.
Osman Çoban’ın 30 yaşındaki oğlu Ali Çoban, konuyu araştırdığında babasının filmi çekildikten sonra yatağa bırakıldığını, onun da düşerek kafasını vurması sonucu hayatını kaybettiğini öğrendiğini belirterek, "Bütün bunları babamın odasındaki arkadaşı görmüş, bize her şeyi anlattı. Hastane babamın düştüğünü bize söylemedi bile. Biz babamı şifa bulsun, kanseri yensin diye hastaneye getirdik ancak o yataktan düşerek hayatını kaybetti. Ben hastaneden şikayetçiyim, gerekli başvuruyu Cumhuriyet Savcılığı’na ve Sağlık Bakanlığı’na yaptım" dedi.
Bu arada, Çoban’ın cenazesi otopsi yapıldıktan sonra Toprakkale ilçesinde toprağa verildi. Hastane yönetimi ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.