Edirne’nin Keşan ilçesinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkilerken, Keşan-Gelibolu Karayolu’nda lüks bir araç su kanalına düştü.
Edirne’nin Keşan ilçesinde akşamüstü başlayan sağanak yağış gece boyunca devam etti. Şehir içinde çok sayıda ana caddede su birikintileri ve taşkınlarının meydana geldiği yağış, İstanbul’u Çanakkale’ye bağlayan Keşan-Gelibolu Karayolu’nda da trafiği olumsuz etkiledi.
Edinilen bilgiye göre, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi yönünden gelen ve Keşan istikametine seyreden Erol Çiçek yönetimindeki 34 H 4329 plakalı lüks otomobil, Bahçeköy girişinde bulunan bir restauranta girmek üzere yolun kenarına yanaştı. Bu sırada yoldan düşen lüks otomobil, su kanalına düştü. Araç sürücüsü ve içersindekiler, yarıya kadar suya batan araçtan, çevredeki vatandaşların yardımıyla yara almadan çıkarıldı. Yarıya kadar suya batan lüks otomobil ise, çevreden geçen vatandaşların yardımıyla battığı yerden çıkarıldı.
Otomobilin içi suyla dolarken, lüks otomobilde maddi hasar meydana geldi. Traktör yardımıyla düştüğü su kanalından çıkarılan otomobil, çekiciyle götürüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri meydana gelen kazayla ilgili tutanak tutarken, araç sürücüsü Çiçek ise Karayolları tarafından yol kenarında güvenlik önlemi alınmamasına tepki gösterdi. Öte yandan sağanak yağış nedeniyle Keşan’ın çok sayıda köyünde de köy içi yollarda ve tarla yollarında su taşkınları ve su birikintileri meydana geldi. Sağanak yağış geç saatlere kadar etkisini sürdürdü.