Diyarbakır’da bir elektronik eşya ticaretinde mağaza müdürü, kendi çalıştığı yerini en yakın arkadaşıyla soydu. 128 adet LED televizyon, 6 adet tabet ve 78 adet cep telefonu çalan zanlılar, İstanbul’daki depoda polis tarafından yakalandı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, elektronik eşya ticareti yapan bir firmanın mağaza müdürü tarafından firmaya ait farklı markalarda 128 adet LED televizyon, 6 adet tablet bilgisayar ve 78 adet cep telefonunun çalındığına dair firma yetkililerinin müracaatı üzerine yapılan çalışmalarda mağaza müdürü S.A.’nın yakalandığı belirtildi. Açıklamada, "Yapılan araştırmada, söz konusu malzemelerin, mağazadan firma aracı ile beyaz renkli kamyonete yüklendikten sonra Kayapınar ilçesi 75 metre yol üzerinde bulunan bir TIR’a nakledildiği ve İstanbul’da bir depoya götürüldüğü tespit edilmiştir. Mağaza müdürü S.A.’nın yakın arkadaşı ve konuyla ilgisi bulunan M.A. isimli şahıs da yakalandı. M.A., isimli şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı" denildi.
Öte yandan, dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmak suretiyle hırsızlık suçuna konu televizyonlardan 13 adetinin farklı illere satıldığı, 9 tanesinin İstanbul’da vatandaşlara satıldığı tespit edildiği ve konu ile ilgili geniş çaplı araştırmalar ile adli soruşturmaların devam ettiği öğrenildi.