Malatya’da, AK Parti milletvekili adaylarının kırsal mahalle ziyaretleri esnasında söz alan 90 yaşındaki Mahmut Dede, çocukken yaşadıklarını anlatırken duygulandı. Mahmut Dede, "Allah, kalan ömrümü Erdoğan’a versin" dedi.
7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesi Malatya’da AK Parti Milletvekili adayları, köy köy mahalle mahalle dolaşarak destek istedi. AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuyulu mahallesine giden milletvekili adayı Avukat Bülent Tüfenkci, burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Partililer, 90 yaşındaki Mahmut Parlar’ın anlattıkları ile duygulandı. Mahmut Dede, henüz 9 yaşındayken o dönem ezanın camilerde Türkçe okunduğunu hatırlatarak CHP İktidarında yaşanan bu olayda camilerin minarelerinden Türkçe ezan okunduğunu söyledi. Mahmut Dede, okulda yaşadığı bir anısını ise anlatırken o dönem nasıl bir zulmün yaşandığını gözler önüne serdi.
O dönem insanların ibadetlerini gizli yaptığını anlatan Mahmut Dede, öğretmenleri gizlice namazlarını kıldığı vakit, kendilerinin de yola çıkarak nöbet tuttuğunu söyledi. Türkiye’nin o günlerden bugünlere geldiğini vurgulayan Mahmut Dede, “O zamanlar Kur’an okunamıyordu. Şimdi ise artık Müslümanlar ibadetlerini dilediği gibi yapabiliyor. Çocuklarımız, eşlerimiz çok rahat Kur’an-ı Kerim öğrenip okuyabiliyor. Allah razı olsun. Allah benim ömrümden alsın Recep Tayyip Erdoğan’ın ömrüne versin, Allah Türkiye’nin başından onu eksik etmesin” şeklinde konuştu.
Mahmut Dedenin anlattıklarını dinleyen partililer duygulandı.