Malatya’da yapılan üç ayrı operasyonda toplam 63 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 1 kişi tutuklandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik olarak üç ayrı operasyon yapıldı. Operasyonlarda toplam 63 adet extacy hap ve 10 gram esrar maddesi ele geçirildi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, durumundan şüphelenilen C.Ç. isimli şahsın yapılan üst aramasında 10 gram esrar maddesi ele geçirildiği, şahsın ise yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen M.T. isimli şahsın üst aramasında da 48 adet extacy hap ele geçirilerek el konulduğu, şahsın yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi. Bir diğer olayda ise D.İ. isimli şahsın üst aramasında 15 adet exstacy hap ele geçirildiği belirtildi. Şahsın yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.
Açıklamanın devamında, “Yapılan operasyonlar kapsamında toplam 63 adet uyarıcı nitelikli extacy hap, 10 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilmiştir. C.Ç. isimli şüpheli KOM Şube Müdürlüğünden serbest bırakılmıştır. Gözaltına alınan şüpheliler M.T. ve D.İ. haklarında ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama’ suçundan adli makamlara sevk edilmiştir. D.İ. isimli şahıs serbest bırakılmış, M.T. isimli şahıs ise tutuklanmıştır” denildi.