İstanbul Maltepe Ülkü Ocaklarına bir grup tarafından silahlı ve sopalı baskın düzenlendi. Baskın sırasında silahlı çatışma çıktı. Seken kurşun yoldan geçen küçük bir çocuğun yaralanmasına neden oldu.
Olay, Küçükyalı Şevki Çavuş Sokak’ta yer alan Maltepe Ülkü Ocakları önünde saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, yaklaşık 10-15 kişilik silahlı ve sopalı bir grup, Maltepe Ülkü Ocakları saldırdı. İddiaya göre, Ülkü Ocağı Başkanı E.E. de saldırıya ateş açarak karşılık verdi. Yaşanan çatışmanın ardından kalabalık grup yaya olarak kaçtı. Çatışma sırasında seken bir kurşun ise yoldan geçen M.A. isimli küçük çocuğun hafif şekilde yaralanmasına neden oldu. Yaralı çocuk ambulansta yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edilirken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bazı kişiler ise ifade işlemleri için gözaltına alındı. Görgü tanığı bir vatandaş, “Biz buradan geçiyorduk, burada bir arbede oldu. Bir anda insanlar toplandı ve öteki adamlar elini kolunu sallayarak gittiler buradan” dedi
TOPLANAN KALABALIK ARASINDA GERGİNLİKLER YAŞANDI
Öte yandan olayı öğrenen Ülkücü vatandaşlar, olay yerine gelerek saldırıya tepki gösterdi. Grup üyeleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşanırken, araya güvenlik güçleri girdi ve ortamı sakinleştirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.