Manisa Emniyet Müdürlüğü, ‘paralel yapı’ ile ilişkisi olduğu iddia edilen derneklere yönelik operasyonlara akşam saatlerinde de devam etti.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlar ve Çevik Kuvvet ekipleri, Manisa’da sabah saatlerinde eş zamanlı olarak eğitim ve iş alanında faaliyet gösteren 5 ayrı derneğe operasyon düzenlemişti. Sabah saat 10.00 sıralarında başlayan operasyonlarda, Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), Manisa Çalışanlar Derneği (MAÇAD), Manisa Eğitim Gönüllüleri Derneği (MEGDER), Manisa Aktif Eğitimciler Derneği (AKED) ve Manisa Milenyum Memurlar Derneği’nde arama yapılmış, bazı evraklara incelenmek üzere el konulmuştu. Emniyet ekipleri, MASİAD’ta yaptığı aramalarda Yunusemre ilçesindeki Laleli semtinde bulunan bir adres üzerinde yoğunlaştı. Akşam saatlerinde ekipler, misafirhane olarak kullanılan bu adrese operasyon düzenledi. Yaklaşık 1 buçuk saatlik süren aramanın ardından polis ekipleri, misafirhaneden ayrıldı.
Operasyon sonrası basın açıklaması yapan MASİAD’ın avukatı Ali Özcel, “Misafirhaneye gelindi ve bir suç unsuru aranmaya çalışıldı. Makul şüphe ile gelindi anayasal düzeni bozmaya yönelik arama yapıldı. Herhangi bir şeye el konulmadı. Bir suç unsuru da yok” dedi.